e-mail: info@hetanderereizen.nl  –  tel & WhatsApp: +31 597 431 430

ONTDEK HET ECHTE NEPAL
LOKAAL REIZEN
ADVIES UIT EIGEN ERVARING
ONTDEK HET ECHTE NEPAL
COMFORTABEL REIZEN
ADVIES UIT ERVARING


Ik heb inmiddels mijn derde reis naar Nepal gemaakt en dit was zeker niet mijn laatste! Sommige hoogtepunten heb ik al meerdere keren gezien, zoals Bouddhanath. De biddende monniken en kleurrijke stupa blijven elke keer weer even indrukwekkend.

De laatste reis die ik gemaakt heb was met de 50+ groepsreis. Normaal kies ik niet zo snel voor een groepsreis, maar ik vond het erg leuk om een reis met actieve leeftijdsgenoten te maken. De reis was zeer geslaagd, mede ook omdat onze gids Govinda echt geweldig was!

Dineke

Dineke

Ik heb inmiddels mijn derde reis naar Nepal gemaakt en dit was zeker niet mijn laatste! Sommige hoogtepunten heb ik al meerdere keren gezien, zoals Bouddhanath. De biddende monniken en kleurrijke stupa blijven elke keer weer even indrukwekkend.

De laatste reis die ik gemaakt heb was met de 50+ groepsreis. Normaal kies ik niet zo snel voor een groepsreis, maar ik vond het erg leuk om een reis met actieve leeftijdsgenoten te maken. De reis was zeer geslaagd, mede ook omdat onze gids Govinda echt geweldig was!


We hebben genoten van een prachtige reis. Veel gezien, veel ervaren en lieve mensen ontmoet. Nepal is een bijzonder land. ’s Nachts was het wel koud, nergens verwarming, maar daar wen je wel aan en we kregen overal extra dekens. 

We hebben een gewéldige reis gehad, dankzij jullie en Ilse en Shiva! Ilse is een dynamische vrouw en Shiva een mooie, lieve man die aan het einde van onze reis ons nog ophaalde bij het yogacentrum om te vragen hoe we het hadden gehad.

Bedankt voor jullie goede adviezen! We gaan jullie aanbevelen bij een ieder die van plan is zo’n reis te maken.

Lous & Francoise

Lous & Francoise

We hebben genoten van een prachtige reis. Veel gezien, veel ervaren en lieve mensen ontmoet. Nepal is een bijzonder land. ’s Nachts was het wel koud, nergens verwarming, maar daar wen je wel aan en we kregen overal extra dekens. 

We hebben een gewéldige reis gehad, dankzij jullie en Ilse en Shiva! Ilse is een dynamische vrouw en Shiva een mooie, lieve man die aan het einde van onze reis ons nog ophaalde bij het yogacentrum om te vragen hoe we het hadden gehad.

Bedankt voor jullie goede adviezen! We gaan jullie aanbevelen bij een ieder die van plan is zo’n reis te maken.


Ik heb deelgenomen aan de vrijwilligersreis ‘Helpen in Het Andere Nepal’ in november. Heel erg bedankt voor alle begeleiding.

Ik heb een prachtige tijd in Nepal gehad! 

Martine

Martine

Ik heb deelgenomen aan de vrijwilligersreis ‘Helpen in Het Andere Nepal’ in november. Heel erg bedankt voor alle begeleiding.

Ik heb een prachtige tijd in Nepal gehad! 

Nepal verandert in één groot kleurenpalet tijdens het Holi Festival. Tijdens dit kleurrijke festival wordt het begin van de lente gevierd en het nieuwe jaar van de hindoes ingeluid. Er wordt met gekleurd poeder en water gegooid.

Wat een ervaring om dit mee te maken tijdens onze rondreis door Nepal!

Stefan, Hans & Annette

Stefan, Hans & Annette

Nepal verandert in één groot kleurenpalet tijdens het Holi Festival. Tijdens dit kleurrijke festival wordt het begin van de lente gevierd en het nieuwe jaar van de hindoes ingeluid. Er wordt met gekleurd poeder en water gegooid.

Wat een ervaring om dit mee te maken tijdens onze rondreis door Nepal!


We hebben een fantastische reis gehad, de verdeling van de diverse activiteiten die jullie hebben ingepland was prima. Het was een totaal andere ervaring dan die van de twee vorige reizen 7 en 8 jaar geleden (trekking naar Upper Mustang en de Ganesh Himal trekking)

Het was indrukwekkend de gevolgen van de aardbeving voor de bevolking van de getroffen gebieden te zien.

Ad & Nel

Ad & Nel

We hebben een fantastische reis gehad, de verdeling van de diverse activiteiten die jullie hebben ingepland was prima. Het was een totaal andere ervaring dan die van de twee vorige reizen 7 en 8 jaar geleden (trekking naar Upper Mustang en de Ganesh Himal trekking)

Het was indrukwekkend de gevolgen van de aardbeving voor de bevolking van de getroffen gebieden te zien.


Twee weken lang heb ik door de prachtige landschappen van het Sagarmatha park mogen lopen tijdens de Everest Basecamp trekking. Sommige dagen waren ontzettend zwaar. Op die momenten dacht ik bij mezelf dat ik Basecamp nooit zou gaan halen en liep ik, stapje voor stapje en in het tempo van een oud omaatje met volle overgave de berg op; met mijn hoofd naar de grond gebogen alsof ik boog voor de machtige bergen die ik probeerde te bestijgen.

Zware dagen wisselden af met geweldige dagen. Op sommige dagen voelde ik me onoverwinnelijk en ontzettend fit en kon ik de bergen voor m’n gevoel wel op rennen. 

Na 8 dagen lopen, zwoegen, eindeloze discussies met mezelf en gelukkig ontzettend veel lachen heb ik op 21 maart Basecamp gehaald. Het was een zware dag, omdat dat de enige dag was dat ik last had van de hoogte (we zaten boven 5000 meter) waardoor ik de hele dag hoofdpijn had en we moesten een lange hike maken naar Gorak Shep en daarna nog verder Basecamp. Eenmaal bij Basecamp was ik ontzettend trots op mezelf dat ik het had gehaald, maar ook opgelucht dat we weer konden gaan dalen. De hele trekking is er, behalve als je er voor betaald, geen wifi of een warme douche en dus keek ik er behoorlijk naar uit om die twee dingen weer te hebben.

Nienke

Nienke

Twee weken lang heb ik door de prachtige landschappen van het Sagarmatha park mogen lopen tijdens de Everest Basecamp trekking. Sommige dagen waren ontzettend zwaar. Op die momenten dacht ik bij mezelf dat ik basecamp nooit zou gaan halen en liep ik, stapje voor stapje en in het tempo van een oud omaatje met volle overgave de berg op; met mijn hoofd naar de grond gebogen alsof ik boog voor de machtige bergen die ik probeerde te bestijgen.

Zware dagen wisselden af met geweldige dagen. Op sommige dagen voelde ik me onoverwinnelijk en ontzettend fit en kon ik de bergen voor m’n gevoel wel op rennen. 

Na 8 dagen lopen, zwoegen, eindeloze discussies met mezelf en gelukkig ontzettend veel lachen heb ik op 21 maart Basecamp gehaald. Het was een zware dag, omdat dat de enige dag was dat ik last had van de hoogte (we zaten boven 5000 meter) waardoor ik de hele dag hoofdpijn had en we moesten een lange hike maken naar Gorak Shep en daarna nog verder Basecamp. Eenmaal bij Basecamp was ik ontzettend trots op mezelf dat ik het had gehaald, maar ook opgelucht dat we weer konden gaan dalen. De hele trekking is er, behalve als je er voor betaald, geen wifi of een warme douche en dus keek ik er behoorlijk naar uit om die twee dingen weer te hebben.


De reis zit er al weer op. Ik heb een geweldige tijd gehad in Nepal. Wat een ervaring! Echt anders reizen dan als “toerist”.

Erg leuk om in het huis van Ilse en Shiva te mogen verblijven met de andere reizigers.

Ik bedank jullie voor de goede organisatie van de reis en voor de mooie kaart die ik heb ontvangen.

Wie weet tot een volgende keer!

Mieke

Mieke

De reis zit er al weer op. Ik heb een geweldige tijd gehad in Nepal. Wat een ervaring! Echt anders reizen dan als “toerist”.

Erg leuk om in het huis van Ilse en Shiva te mogen verblijven met de andere reizigers.

Ik bedank jullie voor de goede organisatie van de reis en voor de mooie kaart die ik heb ontvangen.

Wie weet tot een volgende keer!


We hebben echt een hele mooie tijd gehad in Nepal! Het is inderdaad echt voorbij gevlogen, maar wat hebben we veel gezien en gedaan.

Wat leuk dat jullie veel positieve verhalen van Ilse hebben gehoord. We zijn ook erg blij geweest met het verblijf bij de familie. 

Jullie ook erg bedankt voor alles! We hebben de hulp erg positief ervaren en raden het reizen via jullie organisatie zeker aan!

Sarah & Relinde

Sarah & Relinde

We hebben echt een hele mooie tijd gehad in Nepal! Het is inderdaad echt voorbij gevlogen, maar wat hebben we veel gezien en gedaan.

Wat leuk dat jullie veel positieve verhalen van Ilse hebben gehoord. We zijn ook erg blij geweest met het verblijf bij de familie. 

Jullie ook erg bedankt voor alles! We hebben de hulp erg positief ervaren en raden het reizen via jullie organisatie zeker aan!


Alweer een week terug uit Nepal, maar nog steeds niet gewend! Uiteraard was het heerlijk om weer thuis te komen en mijn gezin weer te zien. Maar het voelt ook wat vreemd en onwennig om weer terug in NL te zijn.

Ik heb een geweldige reis gehad. De eerste week, het health camp, de groep, Ilse en Shiva, onze gids. Het was geweldig. Prachtige ervaringen!

Ik ben dus 14 jaar geleden in Nepal geweest en ik heb altijd het gevoel gehad ik wil terug. 

Ik ben nu terug geweest en ben alweer aan het kijken wanneer ik weer naar Nepal kan. Op de één of andere manier doet het land dat met je. De afgelopen weken heb ik mogen ervaren als (een beetje) thuiskomen. 

Ontzettend bedankt daarvoor!

Petra

Petra

Alweer een week terug uit Nepal, maar nog steeds niet gewend! Uiteraard was het heerlijk om weer thuis te komen en mijn gezin weer te zien. Maar het voelt ook wat vreemd en onwennig om weer terug in NL te zijn.

Ik heb een geweldige reis gehad. De eerste week, het health camp, de groep, Ilse en Shiva, onze gids. Het was geweldig. Prachtige ervaringen!

Ik ben dus 14 jaar geleden in Nepal geweest en ik heb altijd het gevoel gehad ik wil terug. 

Ik ben nu terug geweest en ben alweer aan het kijken wanneer ik weer naar Nepal kan. Op de één of andere manier doet het land dat met je. De afgelopen weken heb ik mogen ervaren als (een beetje) thuiskomen. 

Ontzettend bedankt daarvoor!


Via Het Andere Reizen deed ik vrijwilligerswerk in een klooster voor jonge monniken. Omdat het project nog niet zolang bestaat, is er nog niet veel structuur in te vinden. Er is geen vast programma voor vrijwilligers. Dat is soms lastig, omdat je geen duidelijk beeld hebt wat er van je verwacht wordt. Aan de andere kant is er nu wel ruimte voor eigen initiatieven.

Als je er wat langer dan ik bent, heb je wat meer de tijd om zelf een project op te zetten binnen het klooster. Kleine dingen zijn al waardevol. Het kan iets simpels zijn als een bal meenemen (of ander speelgoed) en daar met hen mee spelen, of meehelpen bij de Engelse huiswerkopdrachten en lessen. Als je zelf enthousiast bent, straal je dat ook uit naar de monniken en hebben zij mede daardoor ook een leuke dag. Ik zou het in ieder geval iedereen die van kinderen houdt en openstaat voor andere culturen aanraden!

Tineke

Tineke

Via Het Andere Reizen deed ik vrijwilligerswerk in een klooster voor jonge monniken. Omdat het project nog niet zolang bestaat, is er nog niet veel structuur in te vinden. Er is geen vast programma voor vrijwilligers. Dat is soms lastig, omdat je geen duidelijk beeld hebt wat er van je verwacht wordt. Aan de andere kant is er nu wel ruimte voor eigen initiatieven.

Als je er wat langer dan ik bent, heb je wat meer de tijd om zelf een project op te zetten binnen het klooster. Kleine dingen zijn al waardevol. Het kan iets simpels zijn als een bal meenemen (of ander speelgoed) en daar met hen mee spelen, of meehelpen bij de Engelse huiswerkopdrachten en lessen. Als je zelf enthousiast bent, straal je dat ook uit naar de monniken en hebben zij mede daardoor ook een leuke dag. Ik zou het in ieder geval iedereen die van kinderen houdt en openstaat voor andere culturen aanraden!


Het Andere Reizen heeft in ons in vele aspecten positief verrast. Wij hebben een geweldig mooie reis naar Nepal erop zitten. We hebben vrijwilligerswerk gedaan en gebruik gemaakt van de bouwstenen Homestay Trekking en Dorp uit een Sprookje. Back to basic.

Bedankt Annemieke, Judith, en Minke voor jullie begeleiding. Zelfs in korte tijd kun je ‘echt’ wat betekenen in een vrijwilligersproject!

Erwin & Jolanda

Erwin & Jolanda

Het Andere Reizen heeft in ons in vele aspecten positief verrast. Wij hebben een geweldig mooie reis naar Nepal erop zitten. We hebben vrijwilligerswerk gedaan en gebruik gemaakt van de bouwstenen Homestay Trekking en Dorp uit een Sprookje. Back to basic.

Bedankt Annemieke, Judith, en Minke voor jullie begeleiding. Zelfs in korte tijd kun je ‘echt’ wat betekenen in een vrijwilligersproject!

Laat je inspireren…

Laat je inspireren…

Homestay Trekking

authentiek Dhading gebied
ervaar het leven op het platteland
verblijf bij de locals of in een guesthouse

Rondreis Centraal Nepal

verblijf in een homestay in Tansen
bezoek boeddhistisch Lumbini
korte budget rondreis

Boeddhistisch Bouddhanath

verblijf in een guesthouse naast de stupa 
bezoek Bouddhanath met gids
Kathmandu’s kleurrijkste trekpleister


Kom langs!

Stationsstraat 11
9679 EA Scheemda

Openingstijden:
ma t/m vr 09.00-17.00


Kom langs!

Stationsstraat 11
9679 EA Scheemda

Openingstijden:
ma t/m vr 09.00-17.00

© Copyright 2005-2019 – Het Andere Reizen
© Copyright 2005-2019 – Het Andere Reizen

Deze website gebruikt cookies. Via je browser kun je het plaatsen van cookies uitschakelen. Het kan zijn dat sommige onderdelen op de website dan niet meer goed functioneren.